Lasagne à la Leonie

Gepubliceerd op 28 december 2024 om 22:58

Het lievelingseten van mijn meiden kan natuurlijk niet ontbreken op deze blog. Deze lasagne heb ik een hele tijd wekelijks gemaakt en dus wekelijks de kans gehad om te perfectioneren. Ik beloof je dat deze heel erg lekker is voor zowel jong als oud!

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Olijfolie (om schaal in te vetten)
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • Lasagne bladen (9x)
  • 50 ml melk naar keuze (bijv. havermelk)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1/2 wortel (peen)
  • 250 gr champignon of rundergehakt
  • 1/2 TL Franse mosterd
  • 1/2 TL balsamico creme
  • Geraspte kaas (gewone of plantaardige van bijv. de AH)
  • Homemade lasagne kruiden (zie hieronder)

Homemade lasagne kruiden

  • 1 TL Basilicum
  • 1 TL Oregano
  • 1 TL Tijm
  • 1/2 TL Peterselie
  • 1/2 TL paprikapoeder
  • 1/2 blokje Runderbouillon
  • 1/4 TL Rozemarijn
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Pel de uien en snij ze fijn. Snij de prei, wortel, paprika en tomaten in kleine blokjes. Schil de knoflookteen.
  2. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in een ruime pan. Bak de prei, wortel en paprika 2 minuten mee. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak dit ook kort mee.
  3. Schenk de melk in de pan erbij en voeg alle kruiden toe voor de lasagne. Voeg ook de mosterd & balsamico crème toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de champignons of het rundergehakt in een andere pan.
  5. Pureer de saus met een staafmixer in de pan en voeg daarna het gehakt of de champignons toe.
  6. Vet een ovenschaal in. Verdeel de saus in 4 delen. Bouw de lasagne op: 1 laag saus, 1 laag lasagnebladen. Doe dit 3 x en eindig met een laag saus en bestrooi met de geraspte (plantaardige) kaas.
  7. Plaats 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer op een plat bord. Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.