Zelf ben ik altijd dol op romige pasta's met bijvoorbeeld zalm of andere lekkere dingen erin. Het duurde alleen even voordat ik een lekker plantaardig alternatief voor room gevonden had. Gelukkig heb ik die nu wel gevonden en kan ik dit lekkere koemelkvrije recept met jullie delen!
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 teen knoflook
- 3 sjalotjes
- 2 prei
- 1 rode paprika
- 1/2 groentenbouillon blokje
- 250 ml Blue band plantaardig alternatief kookroom
- knoflook poeder
- 200 gram volkoren spaghetti
Bereiding
- Breng water aan de kook en kook de spaghetti zoals de beschrijving op de verpakking.
- Pel de knoflook, schil de sjalotjes en snij fijn. Was en snij de paprika en prei. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Fruit de knoflook en sjalotjes 1-2 minuten. Voeg de prei en paprika toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de plantaardige room toe en verkruimel het halve groentebouillon blokje. Verhit al roerend, maar laat het niet koken.
- Voeg als laatste de stukjes zalm toe en roer dit goed door de saus. Laat de zalm ongeveer 2 minuten mee opwarmen en voeg eventueel naar smaak nog wat knoflookpoeder toe (let op dit is sterker dan gewone knoflook).
- Serveer de spaghetti met de saus, smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties