Oma’s spaghetti

Gepubliceerd op 2 maart 2025 om 16:02

Deze spaghettisaus heb ik van mijn schoonmoeder geleerd om te maken. Ik heb hem aangepast naar mijn eigen smaak en zonder wijn ivm de kinderen. Hij is heel erg geliefd in onze familie!

Let op: deze saus moet minimaal 1 uur pruttelen, dus maak hem de avond van te voren of begin op tijd.

Ingrediënten

• Olijfolie

• 3 tenen knoflook

• 3 uien

• 1 KG tomaten

• 140 gr tomaten puree

• 0,5 groentenbouillon blokje

• 1,5 TL oregano

• 1,5 TL basilicum

• 2 TL suiker

• 1 EL witte wijn azijn

• 2 laurier blaadjes

• 250 gr rundergehakt

• Peper

• 200 gr (volkoren) spaghetti

• Geraspte kaas

Benodigdheden

• Staafmixer

• Grote pan

• Koekenpan en pan om de spaghetti in te koken

Bereiding

• Pel de knoflook en snijdt de uien en tomaten grof.

• Doe wat olijfolie in een grote pan.

• Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten.

• Voeg de tomaten toe en bak nog 4 a 5 minuten mee.

• Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door, laat deze ook even aanbakken.

• Voeg het halve groentenbouillon blokje, oregano, basilicum, suiker en witte wijn azijn toe en roer goed door elkaar.

• Voeg als laatste 2 laurierblaadjes toe en laat de saus minimaal 1 uur op laag vuur pruttelen.

• Kook in een aparte pan de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.

• Bak in een aparte koekenpan het gehakt gaar. Leg het gehakt daarna op een met keukenpapier bekleedt bord en dep het vet er met een ander keukenpapiertje vanaf. Bestrooi daarna met peper naar smaak. 
• Haal na het pruttelen de saus van het vuur en de laurierblaadjes eruit.

• Mix de saus met een staafmixer  en roer daarna het gehakt er doorheen.

• Doe wat spaghetti in een bord met saus eroverheen en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas. Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.