Walnoten ontbijtmuffin

Gepubliceerd op 28 december 2024 om 10:29

Deze muffin is een smakelijke en voedzame start van de dag. Gemaakt met havermout, rijpe banen en knapperige walnoten biedt deze muffin een perfecte balans tussen gezond en lekker. Ideaal voor een snel ontbijt of als tussendoortje. 

Ingrediënten (8 a 10 muffins)

  • 2 bananen
  • 1 peer
  • handje bosbessen
  • 2 eieren
  • 150gr havermout
  • 150ml havermelk
  • 25 gr walnoten

Benodigdheden

  • Muffinvorm
  • Mixer
  • Olijfolie of boter om de vorm mee in te vetten
  • Optioneel: staafmixer / keukenmachine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  • Vet de muffinvormen in.
  • Prak de bananen of mix ze met een staafmixer fijn.
  • Snij de peer in kleine stukjes.
  • Optie: maal de havermout & walnoten fijn in een keukenmachine OF hak de walnoten in kleine stukjes
  • Mix de bananen, eieren, havermout, havermelk en walnoten tot een glad mengsel
  • Spatel de peer en bosbessen door het mengsel
  • Vul de muffinvormen met het mengsel
  • Bak de muffins 25 min op 180 graden in de oven

Bewaren

Laat de muffins helemaal afkoelen en bewaar ze in een bakje. 1 week houdbaar in de koelkast of 3 a 4 dagen houdbaar buiten de koelkast op kamertemperatuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.