Het leuke aan koekjes maken is dat dit uit verschillende stappen bestaat, perfect voor de soms korte spanningsboog van kinderen. In deze blog heb ik een leuk koemelkvrij vanille koekjes recept voor je. Maak gezellig samen deeg, steek de koekjes uit en bakken maar! Let op: het deeg moet lang koelen, dus deze koekjes bak je met kinderen in twee dagen of je moet zelf alvast het deeg voorbereiden.
In deze Reel zie je hoe ik ze maak:
Recept Vanille koekjes
Ingrediënten
- 250 gram Blue band heerlijk romig (op kamertemperatuur)
- 150 gram poedersuiker
- 500 gram Zeeuws bloem of tarwebloem (met Zeeuwse bloem krijg je de beste koekjes, maar tarwebloem werkt ook)
- 1 ei
- 3 TL vanille aroma
- 1/4 TL zout
Benodigdheden
- Deegroller
- Koek uitstekers (tip: Roos Bakt heeft hele leuke en kwalitatief goede! Klik op de button om te zien welke leukerds ze heeft.)
- Keukenmixer of handmixer
- Vershoudfolie
- Bakpapier
Bereiding
Bereiding deeg:
- Meng met een mixer de suiker en de boter op kamertemperatuur door elkaar.
- Voeg de vanille aroma toe en mix totdat deze opgenomen is.
- Klop het ei los in een schaaltje en voeg deze toe, mix totdat het ei opgenomen is.
- Voeg zout toe en daarna lepel voor lepel de bloem. Zorg ervoor dat de bloem elke keer na een paar eetlepels goed gemengd is voordat je de volgende lepels toevoegt.
- Als alle bloem is opgenomen kneed je met je handen het deeg nog kort door tot een grote bol en verpak je het in vershoudfolie. Leg het minimaal 3 uur in de koelkast.
Koekjes uitsteken & bakken:
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)
- Zodra het deeg goed gekoeld is haal je het uit de koelkast en kneed je het nog kort met je handen door.
- Rol het deeg nu uit met een deegroller tussen twee vellen bakpapier, het moet ongeveer 4 a 5 mm dik zijn. Wanneer je het deeg tussen twee snijplanken uitrolt weet je zeker dat het mooi gelijkmatig uitgerold wordt.
- Steek de koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze 10 minuten afkoelen en verplaats ze naar een rooster om volledig te laten afkoelen (kan ook op de bakplaat als je geen rooster hebt).
De koekjes blijven minstens 2 weken houdbaar in een goed afgesloten bakje buiten de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties