Cakepops

Gepubliceerd op 24 februari 2025 om 08:50

Sinds kort maak ik cake pops en daar ben ik echt dol op. Makkelijk om te bakken en heel leuk te versieren in allerlei varianten. Zo maakte ik een cake pop toren voor een nieuwjaarsborrel en ondersteboven cake pops voor een babyshower. Ze zijn ook leuk als traktatie op school of voor kinderfeestjes!

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 250 gr suiker
  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 4 EL melk
  • 1 TL vanille aroma
  • Decoratie: chocolade, sprinkles

Benodigdheden

  • Cake pop maker
  • Mixer
  • Eventueel siliconen vormpjes om leuke decoratie mee te maken

Bereiding

  • Mix de boter en de suiker door elkaar tot er een geheel ontstaat.
  • Mix de eieren er één voor één door, zorg dat je het volgende ei pas toevoegt als het eerste ei goed gemengd is.
  • Voeg de melk en vanille aroma toe en mix goed door elkaar. Het beslag kan er licht klonterig uitzien, maar dit komt goed met het meel.
  • Mix nu eetlepel voor eetlepel de meel erdoorheen. Laat het goed mixen voor een paar minuten (keukenmachine stand 4).
  • Vul een spuitzak met de cake pop mix en verwarm de cake pop maker voor.
  • Zodra de cake pop maker warm is smeer je hem in met olie zowel de bovenkant als de onderkant.
  • Spuit het beslag in de cake pop maker, zorg dat je een beetje van de randjes afblijft en je een klein bergje hebt zodat de bovenkant van de cake pop maker het beslag ook raakt. (Bekijk eventueel mijn filmpje door op de button hieronder te klikken).
  • Doe de cake pop maker dicht en zet een wekker op 3,5 minuut. Na 3,5 minuut draai je de cake pops om en bak je ze nogmaals 3 minuten.
  • Haal de cake pops uit de cake pop maker en laat ze afkoelen.
  • Je kunt ze als ze afgekoeld zijn direct decoreren of bewaren in een afgesloten bak om 1 of 2 dagen daarna te decoreren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.